Summer Is Here Now


Hejsan kära bloggläsare!

Idag har det bara snöat och snöat! Just då man tror våren är här!


Anonym
2012-04-27, 11:43:22

1. Den nya känslosamheten var att man längtade efter det enkla och ursprungliga livet men civilisationen och kulturen hindrade det.

 

2. Civilisationen var det som hindrade ett äkta och naturligt sätt att leva.

 

3. Med uttrycket menas det att vi inte följer våran egna väg, istället efterliknar vi andra. Det som idag är dominerande inom västerländsk kultur är det originella som är det värdefullaste inom konst, litteratur och musik.



4. A. Man ska inte anpassa människor efter en färdig mall. Varje människas naturliga anlag skall få utvecklas genom uppfostran. Ett barn ska få tänka själv och själv få lära sig och förstå vad som är rätt och fel.

B. I Rousseaus brevroman, Julie eller den nya Heloise, skriver han om kärleken som en naturkraft och han hyllar denna passion.

C. Han är väldigt kritisk mot överklassens dåliga moral och den onaturliga kulturen. Han antyder även att makten och rätten tillhör det fattiga folket.

 

5. 1. Folksjälen: Forskare och diktare tecknar upp och söker efter visor och berättelser från det enkla folket. Det anses som det äkta uttrycket för folksjälen liksom Rousseaus romaner.

2. Individen: Genom individen och dess känsloliv betraktas alla villkor. Den som ”upplever att han känner att det måste vara” på det sättet är en äkta romantiker.

3. Naturen: Naturen betraktas som själen spegel under intryck av Goethe och Rousseau. Naturen liknas en människa med hemligt språk och känslor.

4. Skräck: Skräckförfattare som L.T. A Hoffman utforskar människors mörka sidor och det omedvetna i det mänskliga psyket.

5. Exotism: Tusen och en natt, den arabiska sagosamlingen handlar om exotiska platser. Romantikerna vill bort från krig och industrier och istället drömma sig bort till fjärran.

6. Genikult: Tysk ”Sturm und drang” var typisk för infällningen att skapa något originellt och står över vardagens praktiska futtigheter.

 

6. En folksjäl är ett andligt kännetecken som varje folk har utvecklat under historiens gång. Författare grävde i den nationella traditionen under hela 1800-talet då idéen om en folksjälv kom och lockade.

7. Byron lanserade en ny hjältetyp,



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« Ditt Namn Spara info?

« Din mejladress (Visas bara för mig)

« Blogg-/hemsideadress

Skriv din kommentar här: